No troubles in Belfast - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Nadine - WaarBenJij.nu No troubles in Belfast - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Nadine - WaarBenJij.nu

No troubles in Belfast

Door: Nadine

Blijf op de hoogte en volg Nadine

15 Februari 2010 | Verenigd Koninkrijk, Belfast

Belfast, een rare, lelijke en vuile stad met hier en daar kleine stukjes moois. Een stad waar de wijken van de "troubles" niet (of in ieder geval in minder mate) meer in het teken staan van problemen, maar goed zijn om veel geld mee te verdienen. Black taxi tours, hop-on-hop-off bussen en vooral veel toeristen met camera's. Toch zijn de muurschilderingen, de peace wall en talloze herdenkingsplaatsen indrukwekkend. Raar om daar rustig rond te lopen terwijl zo'n 12 jaar geleden de situatie daar zo anders was.

Sinds de wapenstilstand probeert Belfast zich om te vormen tot een echte toeristische wereldstad. Miljarden worden geinvesteerd in het nieuwe centrum en het haven gebied waar ooit de titanic is gemaakt. Nieuwe winkelcentra, hotels en universiteitsgebouwen worden uit de grond gestampt. Al deze bouwwerkzaamheden plus de armoedige wijken die om dit centrum heen liggen geven Belfast weer in een triest en vervuild beeld. In de buitenwijken zijn hele straten dichtgespijkerd en beklad en ligt het vuilnis her en der verspreid. Raar dat dit zo moet zijn met al die miljarden die de stad ingepompt worden en vooral wel even slikken bij het idee dat in deze wijken genoeg kleine kinderen op groeien die niet lekker veilig buiten kunnen spelen op groene grasveldjes met speeltoestelletjes. (Ja, dan is Heerenveen zo slecht nog niet!!)

Toch is Belfast de moeite waard om te bezoeken. De bevolking is echt super vriendelijk, moeilijk te verstaan met een grappig accent maar altijd in voor een praatje. Bovendien zijn er als je weet waar je moet zoeken ook mooie gebouwen te vinden, leuke rondleidingen, gezellige pubs met echte Ierse muziek en genoeg uitvalswegen naar het prachtige omliggende land.
Met zon en fel blauwe hemel heb ik de omgeving buiten Belfast verkend, veel foto's genomen en een aantal angsten overwonnen. Kleine touwbruggetjes op 80 meter hoogte tussen rotsen in de zee, kilometers lange kustpaadjes die steil en zonder enige afrastering langs kronkelige rotsen richting de zee voerden. Erg mooi, maar af en toe wel zweethandjes en verkrampte benen. ;) Toch zeker de moeite waard!

Nu weer terug in Bath en gereed voor een nieuwe periode met colleges en vooral voor het schrijven van mijn ondernemingsplan. Al eerder heb ik ondernemingsplannen geschreven, maar omdat het nu gaat om iets wat ik ook daadwerkelijk wil gaan uitvoeren levert het wel behoorlijk wat meer (leuke) spanning op!! Dus komende periode eerst maar eens kijken wat haalbaar is en hopelijk af en toe nog eens een leuk uitstapje tussendoor!

ps. Ik volg op dit moment een fotocursus aan de universiteit en heb hiervoor een eigen site. Mochten jullie het leuk vinden om af en toe te zien waar ik mee bezig ben: http://www.flickr.com/photos/86nadine

• 16 Februari 2010 - 14:41

Gerard:

Mooi verhaal; goed voor ons om je te realiseren dat we in een mooi en rustig land zijn opgegroeid en leven.
    Veel succes met je voorbereiding op je ondernemingsplan. Zodra je weer ruimte hebt in je agenda graag weer even skypen; ik ben er wel weer aan toe!
    Liefs en een dikke knuffel. Oh ja, mooie stillevens van je fotocursus. Toestel goed??

• 16 Februari 2010 - 18:30

Alletta:

Je hebt maar weer geboft met het mooie weer daar in Noord Ierland! En dat levert prachtige foto's op waar ik weer erg van geniet. Krijg zin om onze plannen voor april concreet te maken.
    Heel veel succes met je ondernemingsplan en veel plezier met je fotocursus. De foto's die op je site staan vind ik heel leuk. Ga je experimenten zeker volgen.
    Knuffels

• 16 Februari 2010 - 18:56

Catherine Spadaro:

Hoi zusje! Heb net even je foto's bekeken... Mooi hoor! Heel professioneel!! Mi piace :D Foto's van Belfast zijn ook prachtig.. Heel veel succes met je ondernemingsplan! Kus

• 16 Februari 2010 - 20:49

Rixt:

Lieve Nadine
    Alweer zo´n mooie belevenis, met hele mooie foto´s
    Je hebt het duidelijk naar je zin daar! Gelukkig maar!
    Heel veel succes met je ondernemingsplan.
    Liefs rixt.

• 18 Februari 2010 - 14:26

Betsy:

Hallo Nadine, alweer een boeiend reisverslag en mooie foto's ,nu van Belfast. Veel succes nu eerst met de studie,groetjes Betsy.

• 18 Februari 2010 - 18:56

Grietje Vijfschaft:

He Nadine

Alles goed met jou??? Wat schrijf je toch ontzettend mooie verhalen, en dan die foto's er nog bij. Geweldig zeg!! Ik hoop dat je het een beetje naar de zin hebt daar. Het is er in ieders geval ongeloofelijk mooi.Ik wens je veel succes met het schrijven van je ondernemingsplan en met je foto cursus. Veel liefs en een dikke knuffel van je oude collega.

• 21 Februari 2010 - 16:21

Beppe:

Lieve Nadine, ik heb het zo fijn gebonden dat ik je heb gezien. Voor de telefoon is het ook altijd prettig, maar deze keer met behulp van de computer vond ik prachtig. Heel veel liefs en een dikke tût van Beppe.

ps ik heb jouw verhalen over Belfast en Edinburgh ook gelezen.

• 05 Maart 2010 - 14:39

Bettie:

He Nadine,vanuit een alweer wit Roden, mijn complimenten, prachtige foto's hoor. En dan al die verhalen.....ga zo door!Ik lees ze met veel plezier, groetjes, Bettie

• 08 Maart 2010 - 12:12

Alletta:

Hoi lieverd,

Heb hier nog geen crocusjes gezien. Je verslag geeft een goede indruk van je mood. Gelukkig overheersen nog de kriebels! Nog even aftellen en dan zien we elkaar weer. Hoera! En dat op naar Ierland.
    Leuke foto's van de marathon in Bath. Dat mensen zich zo afbeulen, wij zitten kennelijk anders in elkaar he?
    Kus