Chiang Mai - Reisverslag uit Ko Chang Tai, Thailand van Nadine - WaarBenJij.nu Chiang Mai - Reisverslag uit Ko Chang Tai, Thailand van Nadine - WaarBenJij.nu

Chiang Mai

Blijf op de hoogte en volg Nadine

31 Augustus 2012 | Thailand, Ko Chang Tai

Wat in Laos niet gelukt is kunnen we vanuit Chiang Mai gelukkig wel doen: zippen in de jungle! Met een kleine groep en twee gidsen lopen we de jungle in. Het regent, alles is groen en de geluiden zijn precies zoals ik het me voorgesteld had. Met helm en de speciale klimharnasjes lopen we over de glibberige roodbruine weggetje omhoog totdat we bij het eerste plateau aankomen waar de ziplines beginnen. Met enige vrees kijk ik eerst nog over het randje, naar de materialen en de gidsen, maar al na sprong een is de angst weg en blijven de kriebels. We zippen hoog in de bomen van plateau naar plateau en vliegen hierbij door en over de jungle. Alles is nat, glimt en een paar mistige wolken hangen soms tussen de bomen. Bij elke sprong waait de frisse wind om me heen en voel ik de kriebels in mijn buik. We zien vlinders, gekke insecten en heus een echte gibbon! Wat een heerlijke ervaring!!

Na ons jungle avontuur storten we ons op Chiang Mai en omgeving. We huren een scootertje en rijden rustig tussen al het chaotische verkeer de stad uit waar het al snel rustig is. Na een hele klim en heel wat slingerwegen en tussenstops bekijken we een prachtige tempel. Niet te omschrijven hoe dat er uit ziet. Heel veel goud, grote beelden, monnikken die rondlopen, thai die zich al knielend verdiepen in een gesprek met "het hogere". Maar ook veel kraampjes buiten de tempel die de gebruikelijke toeristische rommel verkopen, grote toeringcarbussen die hele ladingen aziaten (moeilijk te bepalen waarvandaan) in en uitladen. Gelukkig hebben wij ons scootertje, kunnen we ons eigen plan trekken en zien we plaatsjes waar de grote meute niet langs komt.

Chiang Mai zelf is een erg leuke stad. Het is na Bangkok de grootste stad van Thailand, maar de sfeer en het aanzien van de stad zijn compleet anders. We gaan er heerlijk uiteten (goede tip Nithya!), lopen over een enorm grote avondmarkt, nemen een heerlijke (pijnlijke?!) voetmassage en relaxen samen met andere reizigers in de binnenplaats van ons hostel.
Van stappen of een andere vorm van nachtbraken komt weinig terecht. We slapen redelijk lange nachten, doen veel overdag en zijn echt in de ontspannen modus.

Om in dit ontspannen sfeertje te blijven besluiten we onze laatste grote trip richtig het eiland Koh Chang zo makkelijk mogelijk te maken. We boeken een binnenlandse vlucht naar Bangkok en kunnen daar vanaf het vliegveld direct door naar het eiland. Tijd is schaars dus dan maar even wat minder reizen met nachttreinen, oude schommelbussen en sjezende tuktuks.

• 31 Augustus 2012 - 09:51

Niet:

Gus!!!

Het blijft leuk om al je verhalen te lezen!! Wederom ook weer erg herkenbaar!!
    Ik ben blij dat jullie lekker hebben gegeten bij "Riverside"!!! Dat ziplinen is gaaf he??!! Zo tussen alle bomen door, zou ik zo weer doen!!
    Ik krijg helemaal zin om ook weer die kant op te gaan als ik het allemaal lees! Zeker nu Utrecht erg herfstig is....:(

Geniet nog even de laatste daagjes en ga nog even lekker shoppen in de MBK!! Hopelijk scoor je nog een leuke tas!

Ik zie je snel meis!

Dikke kus!!